за мен

Има хора, които знаят какво искат от живота. Аз съм от тях. Знам с какво искам да се занимавам утре. За щастие то е точно това, което правя днес – снимам с камера, улавям движението.

Но не винаги съм знаел точно какво желая. Бях неориентирано момче и изобщо нямах идея какъв искам да стана като порасна. После, още в детските години, се влюбих. Във фотографията. На врата ми висеше малко лентово апаратче и аз „документирах“ каквото ми хрумне. Малко по-късно се сдобихме със семеен цифров фотоапарат. Тогава открих какво удоволствие е да снимам клипове. Разбрах, че движението може да се улови и вече знаех какъв искам да стана. И станах такъв.

Възпитаник съм на НАТФИЗ, специалност “Филмово и телевизионно операторство”. През студентските си години снимах различни клипове и реклами. Работих и като асистент-оператор във филмови и телевизионни продукции (“Под прикритие”, “Връзки”, Death Race 4“, „They Found Hell“ и други).

През 2014 г. се дипломирах с филма “Врагове”, който спечели няколко награди (JAMESON  диплом на Международен София Филм Фест, 2015; Най-добър български филм на Международен студентски фестивал “Ранно Пиле”; Специален диплом на журито на Международен фестивал Balkans Beyond Borders – Солун, 2015; Голямата награда за най-добър международен филм на фестивала Euroshorts – Полша, 2015; Награда за най-добър късометражен филм на Българската филмова академия, 2016 г.).

Следващите проекти разшириха кръгозора ми и чрез тях трупах опит, а той е много по-ценен от наградите или отличията. Дебютният ми игрален пълнометражен филм, на който съм главен оператор, е „Шибил“ – адаптация по разказа на Йордан Йовков (излиза през 2020 г. ).

Обичам енергията и отскока на нестандартните задачи – те обогатяват и предоставят нови хоризонти. Намирам предизвикателствата на различните, оригинални хрумвания за вдъхновяващи и мотивиращи. Смелите идеи заслужават шанс. За това, ако ви е проблеснала някоя, не се колебайте да ми се обадите. Ще помислим какво да направим и ще открием начин, защото винаги има такъв.